-
En magisk kombination, där saftig vattenmelon och fräscha vindruvor blandas med brunsåsens karaktäristiska drag och lingonsyltens sötma.
Ingredienser
- Tärnad vattenmelon
- En handfull vindruvor
- En slev brunsås
- En sked lingonsylt (eller gelé, om detta föredras)
Så här gör du:
-
Lägg frukterna på en tallrik. Sleva upp brunsåsen och lägg på sylten brevid.
-
Ta en gaffel, och sammanför försiktigt de olika ingredienserna. Se till att det blir en ordentlig blandning, men se till att inte mosa frukterna.
-
Rätten är nu färdig. Servera den gärna tillsammans med kalvfärslimpa.
-
En ikonisk maträtt för alla åldrar. Ha hushållspapper tillgängligt, det här lär bli kladdigt.
Ingredienser
- Pannkakor (minst 2)
- Sylt (valfri smak)
- Grädde (häll på tills tallriken känns tung)
Så här gör du:
-
Vik ihop pannkakorna till trianglar. Om du glömt hur en triangel ser ut, kom ihåg att den har tre sidor och är lite spetsig.
Om pannkakorna går sönder lite, ge dem till kamraten till höger om dig.
-
För in gaffeln i grädden. Det här är nyckelmomentet för att du ska lyckas. Gaffeln ska vara täckt av vitt skum, tänk dig att den flyger igenom ett moln.
Kniven behöver du i nästa steg, så kladda inte ner den (än).
-
Attackera grädden från alla håll och kanter. Om du kan få den att se ut som Zone rouge, är det optimalt.
Detta fluffar upp grädden, så att den ser mer aptitlig ut. Det skulle också avslöja potentiella "överraskningar",
som personen brevid dig annars kunnat peta i.
-
För att äta, ta lite sylt och uppfluffad grädde och lägg på pannkakan. Njut av de ljuvliga smakerna.
Ät inte gaffeln.
-
Ibland är det en bra idé att gå för en lättare måltid. Då är den här tidlösa smörgåsen perfekt. Som du ser är de flesta ingredienserna valfria, så ta det du har tillgång till och vill äta. Men du måste väl ändå vara en extremt tråkig person om du inte tar någonting, eller?
Ingredienser
- Skogaholmslimpa (minst 4, annars blir du nog inte mätt)
- Smör (valfritt)
- Ost (valfritt)
- Skivad gurka (valfritt)
- Skivad tomat (valfritt)
- Annan sallad (valfritt)
- Sylt (valfritt)
- Nutella® (valfritt)
- Absolut Vodka®, för att effektivt skölja ner matrester (valfritt)
Så här gör du:
-
Lägg ihop limpskivorna. Om du har tillbehör, lägg dem emellan. Förutom vodkan, den häller du i ett glas.
Om du inte vill ha en riktigt intressant smörgås, det vill säga.
-
Gapa stort och tryck in smörgåsen i munnen. Om du har fyra eller fler skivor,
kan det vara en fördel att äta med kniv och gaffel, så du inte
ser ut som Homer när du biter.
-
Den må se oaptitlig ut, men Ris à la Sebbe är en klassiker på julbordet. I grund och botten är det ett modifierat recept på en annan,
mer känd maträtt, med ett antal förändringar. Den mest drastiska är att inkludera ett kraftigt baslager av korvstroganoff.
Och att ta bort allt söta, och servera den varmt, och att den serveras hela året, och du nog aldrig sett den på ett julbord.
Ingredienser
- Ris
- Korvstroganoff
- Tabasco (vid behov)
Så här gör du:
-
Vräk på korvstroganoff på tallriken. Du behöver en rejäl mängd för att kräma till riset, som annars blir torrt.
-
Täck stroganoffen med ris. Smaka av. Om den smakar lite tråkigt, så kan du addera en skvätt tabasco för att liva upp den.
Ris à la Sebbe kan vara svårt att få till ordentligt. Det är en komplicerad maträtt, som inte bör tillagas av noviser.
Ett vanligt problem är att risets torrhet tar över rätten, och då kan det vara värt ett försök att hälla på en mindre
mängd mjölk, och möjligen mosa riset lite. Det kommer luckra upp och göra gott för ditt ihopkok.
-
En maträtt så ohelig att vi först undrade om den ens gick att publicera på den här sidan. Men almighty Sebeb insisterade.
Så här gör du:
-
Häll citronen i mjölken. Vad som händer nu är att mjölken koagulerar, och bildar en typ av
färskost, fast utan kryddor. Detta ger en naturligtvis en lite krämigare textur,
iallafall tills du kommit ner till lagret mjölk som nu inte är koagulerat, med andra
ord vasslet. Den modiga kan pröva att byta ut mjölken i receptet
Bröd med mjölk
med vasslet, men det kommer nog inte bli så gott.
Men det vet vi inte än, för ingen har provat. Om du trots allt prövar, ring in till oss och berätta
på 08-405 10 00! Vi kanske till och med lägger till dina
tankar som ett quote på quotes-sidan.
Vi tar inte ansvar för konstiga blickar när du gör detta. Vi har fått in rapporter om
att mjölken liknar Cordyceps från The Last of Us efter att du har genomfört detta
recept. Vi har även fått in anonyma kommentarer att de som gör detta till sin stackars
mjölk måste vara, citat, helt tappade
.
-
Det här är vad som produceras inne på Cementa. Vi kan garantera att denna maträtt både mättar och ger strukturellt
stöd för den olyckliga stackaren som äter den.
Både Ukraina och Japan har oberoende av varandra beställt denna maträtt från oss för att använda som skydd för deras
söndersprängda kärnkraftsverk. I Ukraina har den fått dubbel verkan som skottsäker väst av ypperlig kvalitet.
Dessutom har Återställ Våtmarker beställt in den som lim för sina aktioner, det här är verkligen en all-around-maträtt.
Ingredienser
- Risgrynsgröt
- Mjölk
- Lingonsylt (eller annan smak)
- Kanel
- Svartpeppar?!
- Är det russin i???
Så här gör du:
-
Rör ihop allt. Försök att hålla innehållet i tallriken, gör alltså inte som på bilden brevid.
Det är ett typexempel på vad som händer när man är lite för aggresiv i sitt vispande, och resultatet
blir därefter.
-
Nu beror det lite på hur du ska använda din universalmaträtt. Om du tänker att den ska blockera antingen
kulor eller strålning så behöver den torkas, för det ändamålet har Silke två 3D-skrivare som du kan använda
som värmeplattor (alternativt kan du fråga om köket har en micro du kan låna). Om du vill använda det som lim
behöver den vara torrare, men inte helt krispigt torr. Då kan du ställa den i idrottsteorisalen en solig
eftermiddag, så får den perfekt vattenhalt.
-
Snälla gör inte snöbollar av maträtten, sylten blir så jobbig att torka av från kläderna.
Om du trots allt gör det, kasta den FÖR GUDS SKULL INTE INOMHUS!
-
En klassisk och lättlagad maträtt. Kan aldrig slå fel.
Ingredienser
- Bröd (valfri variant)
- Mjölk (valfri variant)
Så här gör du:
-
Doppa brödet i mjölken. Tiden brödet ska vara i beror på både dess tjocklek och om den har en hård skorpa.
Vanliga tider kan vara ungefär en halv sekund för en Skogaholmslimpa, men upp till mer än två sekunder för en fralla.
Om doppningen pågår för länge kommer brödet bli alltför slemmigt, och mjölken blir brödig.
-
Ditt tilltugg är nu färdigt. Som sagt passar det bra till alla maträtter, och är en klassiker som kan avnjutas både varm och kall.
-
På den här tallriken mäts mängden brunsås i liter istället för i deciliter.
Köttbullarna önskar helst att de var på Mars, lingonen vill begå självmord,
och lycka till med att inte kladda ner gaffeln. På bilden kan man dessutom
skåda någon form av atlantis under brunsåsen, möjligtvis uppbyggd av lingongelé.
Ingredienser
- Brusås
- Köttbullar
- Lingongelé
Så här gör du:
-
Lägg på brunsås upp till tallrikens kant. Var försiktig när du lägger på köttbullarna;
kom ihåg Arkimedes princip: för varje köttbulle som du lägger i brunsåsen stiger
ytan av sås lika mycket som en köttbulles volym. Fråga mig inte varför Arkimedes
badade i en tunna full med brunsås, och med köttbullar som badankor. Allt jag vet
är att han skrek:
Eurmeatball!
-
Fortsätt i en liknande stil när du lägger i gelén. Håll tallriken riktigt stadigt nu,
om den inte är överfull redan har du gjort fel.
-
När du sätter dig ner för att äta måste du komma ihåg att regelbundet röra runt i såsen
så att det inte bildas något äckligt skinn. Det vill du inte, med den här mängden brunsås
så skulle det vara som om du drog upp ett bakplåtspapper ur tallriken.
-
Krutongernas torrhet blandas med apelsinernas surhet för att skapa en explosion av smak.
Ingen har tidigare skådat en så magnifik maträtt, Sebbe har verkligen blivit Gordon Ramsay.
En fin kombination av den syrliga appelsinen och de torra krutongerna kommer verkligen överraska din tandläkare.
Det sägs att en tugga av denna måltid har bara inte medicinska påverkan med psykiska också.
Man kan visserligen jämföra att äta det här med att äta 60-grus sandpapper.
Så här gör du:
-
Lägg apelsin på tallriken.
-
Lägg krutonger på tallriken.
-
Stäng av ljud på telefonen för att undvika samtal från oroade familjemedlemmar.
-
Och njut av att ha tänder som liknar de brittiska leendet!
-
Den torra tortillan får sin torrhet från de torra öknarna i Mexico.
Skillnaderna är få: på den torra tortillan växer kaktusar större
än självaste Carnegiea gigantea. På en vacker dag kan kameler skådas,
när de går i långa led över torrtillan. När de första bilderna från
Mars skickades till jorden trodde NASA först att någon hade lagt en
torr tortilla framför kameran.
Ingredienser
- Koncentrerad torrhet från den mexikanska öknen
- Tortilla, gärna av majs, vete fan om vete fungerar
- Sombrero (inte nödvändig men du ser mycket coolare ut)
Så här gör du:
-
Lägg ett grundlager av tortilla på tallriken. Dessa ger en stabil berggrund,
och mellan tortilleorna kan man skåda olika lager där de geologiska tidsåldrarna
skildras. Just nu finns det paleontologer som inspekterar KT-gränsen i
de mellersta tortilla-lagren. De senaste upptäckterna tyder på att dinosaurier
har bebott den centrala tortillaplatån.
-
När du rekonstruerat berggrunden kan du börja ta isär den igen. Börja med den
översta tortillan och gå bakåt i tiden, genom den kvartära, tertiära, och
paleogena åldern. När du har kommit ner till krita är det dags att se upp för
de paleontologerna som tidigare nämndes. Det är möjligt att det krasar till i
tänderna just nu, det finns ju mycket lera i dessa tidsåldrar, och det kan
ställa till det för din mun. Din trut är visserligen terränggående, men den
är mer designad för hårdare berg. Det är lite som Hallandsåstunneln. Se bara till
att inte täta med Rhoca-Gil, du vill inte få din mun mer vattenfri än
den redan är.
-
För den modiga kan man försöka sig på flera tidsåldrar samtidigt. Världsrekordet
just nu är av Hernán Cortés, en riktig pionjär inom ämnet, som lyckades trycka in
silur, devon, karbon, perm, trias, OCH jura i en och samma tugga! Det är en bedrift
som har stått sig i mer än 500 år, så frågan är om du kan slå den. Pokalen står i
Mexico, så du kanske inte kan hämta den direkt. Om du kontaktar oss, så kan vi
komma i kontakt med våra mexikanska kontakter och kontakta lokalen där pokalen
förvaras. Då kanske du kan få den inom en månad eller två, vem vet hur snabba
PostNord är just i Mexiko.
-
När du borrat bort berggrunden återstår ju endast tallriken. På grund av tortillans
torrhet är tallriken ganska oberörd, så om du bara häller eventuellt smul i
en soptunna kommer ingen märka att du bara lägger tillbaka tallriken i högen.
Den som diskar kommer tacka dig, du kommer ha sparat vatten, energi för att
värma vattnet, diskmedel kommer inte släppas ut i havet och döda fiskar, du
kan känna dig som en SUPERHJÄLTE! Bry dig inte om att ingen som såg dig tar
tallriken, bara.
-
I den här maträtten kan man se många exempel på hur den moderna
världen är ineffektiv. Varför ska man mala ner en kyckling och
panera endast delar av den, när man hade kunnat doppa hela
fågeln i paneringen? En sådan ändring hade gett stora besparingar
eftersom Sebbe, som bilden visar, är ganska glad i nuggets.
Så här gör du:
-
Nugga din chicken. Med andra ord, lägg på bitar tills tallriken är överfull.
Det maximala antalet nuggets kan beskrivas med formeln
n = (πr2)/30
där n är antalet nuggets, r är tallrikens radie och π är ungefär 3.
Om du överskrider denna gräns finns det en risk att tallriken blir en
singularitet, och ett svart hål uppstår av dina nuggets.
Det är en populär sport att lägga på så många nuggets som möjligt
utan att skapa det svarta hålet, rekordet är just nu 80%.
-
Om du lägger sås på dina nuggets så kommer Sebbe personligen söka upp dig
och kväva dig med en påse Ahlgrens bilar.
-
Om du har ett glas mjölk till maten, så är det en bra idé att hålla
handen ovanför, annars finns risken att någon kastar ner nuggets.
Det är inte kul, vare sig för kycklingen eller dig.
-
Det sista steget är samma som i den torra tortillan.
Nuggets är lite mer flottiga, så du får bara ta en
liten papperslapp och torka bort fettet. Du kan också
använda din tröja.
-
Har du bråttom för att plugga inför matteprovet?
Då är det här maträtten för dig. Den är färdig
på mindre än 5 minuter - eller så får du pengarna tillbaka.
Ingredienser
- Snabbmakaroner
- En hel burk tonfisk
- Ananas
- General Dynamics F-16 Fighting Falcon
Så här gör du:
-
Ta fram din matberedare, och lägg hela burken med tonfisk i den.
Du behöver inte öppna burken.
-
Sätt matberedaren på maximal kraft, och vänta i några minuter.
Burken kommer smulas ner till ett fint pulver av aluminium,
som är ett välförtjänt kosttillskott.
-
Ta ur tonfisksröran. Lägg i ananasen istället. Det fungerar bäst
med en hel färsk ananas, men om du känner för ytterligare aluminium
kan du med fördel använda en konserverad ananasburk.
-
Sätt återigen matberedaren på maximal kraft. Under tiden så kan du
ta fram en aluminiumkastrull och hälla i lite vatten.
-
Starta din General Dynamics F-16 Fighting Falcon. Se till att den är
välförankrad i marken så att den inte flyger iväg. Montera kastrullen
ett par meter bakom motorn, så att den inte blir helt förkolnad (det
blir svårt att diska den då).
-
Häll i snabbmakaronerna i kastrullen. Nu måste du göra ett val,
beroende på hur mycket tid du har på dig:
- Om du har mycket tid, laga snabbmakaronerna långsamt med mil trust
- Om du har bråttom till din buss, använd full afterburner, vilket kommer
bränna snabbmakaronerna, men få dig i tid till bussen.
-
Kom ihåg att stänga av din General Dynamics F-16 Fighting Falcon, den är inte
billig i drift. Och grannarna kommer nog klaga på ljudet.
-
Ingredienser
- Skogaholmslimpa
- Vattenmelon
-
Smörgåsfett, antingen:
- Äkta smör
- Bregott
- Falskt smör
- Lätta eller tyngre substitut
- Överbliven matolja från 2d-skrivarprojektet
Så här gör du:
-
Det första steget är att bygga upp det lutande tornet i Pisa.
Till skillnad från i Italien är underlaget hårt, men
byggmaterialet är mjukt. Detta kompenserar och ger ditt
skogaholmstorn en angenäm lutning.
-
Hämta så mycket smörgåsfett du orkar bära. Om du valde ett
tyngre substitut kan du behöva hjälp. Telefonnummer till
närmsta flyttfirma finns på väggen brevid mjölkmaskinerna.
-
Lägg på ett antal tärnade melonbitar på tornet. Ju fler
desto bättre. Livsmedelsverket rekommenderar 500 gram frukt
och grönt per dag — försök fylla upp kvoten redan nu.
-
Om du tycker att smörgåsfettet är för fettigt i jämförelse
med melonens sötma, så är det möjligt att spreja på lite
WD-40 för att tränga bort fettet. Om du inte tycker om
smaken av WD-40 kan man med fördel sätta eld på tornet
för att elda bort resterna. Då har du lagat varianten
`flamberad och mörad melonmacka samt flottiga rester`,
en av Sebbes favoriter genom tiderna.
-
2193kcal i en måltid. Om du är trött och hungrig är detta lösningen.
Ingredienser
- Pengar, mer specifikt 152 kronor (2024).
- En vilja att bli mätt
- En vilja att inte äta på en vecka efter detta
- Okunskap om hjärt-kärlsjukdomar
Så här gör du:
-
Gå in på en valfri McDonalds. Ställ dig i kön, och kolla på menyn.
-
När det är din tur så säger du att du ska ha en Chicken Burger.
Kom ihåg att avsäga dig salladen. När du får frågan om det ska
vara något mer, så beställer du en till Chicken Burger, även
denna gång utan sallad. När du får frågan om det ska vara något
mer, så beställer du en Double Cheeseburger, denna gång utan
inlagd gurka eller finhackad lök. När du får frågan om det ska
vara något mer, så skriker du "KASTA IN NÅGRA TILL HAMBURGARE,
BARA DET INTE ÄR SALLAD PÅ DEM! och btw kanske lite pommes
och en stor läsk också."
-
När dina fem hamburgare är färdiga, så kan du sätta dig vid ett
bord. Ta en bild på din festmåltid och lägg upp den på Discord.
-
Ät dina hamburgare. När du har ätit upp kan du gå in på
hjärt-lungfonden,
för det lär behövas.